štvrtok, 25 apríla, 2024
DomovAktuálneSuchá pokožka. Ako jej pomôcť?

Suchá pokožka. Ako jej pomôcť?

Suchá a popraskaná pokožka trápi počas chladných mesiacov mnoho žien. Už s príchodom prvých jesenných mesiacov nám vonkajšie faktory, ako sú chlad, či mráz môžu spôsobiť nepríjemnosti. Suchej pokožke sa však dá predísť správnou starostlivosťou, ktorá zabezpečí hydratáciu a takisto dôkladne posilní jej ochrannú vrstvu, čím tiež predíde ďalšiemu vysušovaniu. Ako na to prezrádzajú nasledujúce riadky.

Suchá pokožka – správne ošetrovanie

Začať s liečbou suchej pokožky alebo jej prevenciou môžete jednoducho a okamžite.

Ráno aj večer nanášajte na pokožku hydratačné, zvláčňujúce, vyživujúce prípravky. Tie bojujú s príznakmi suchej pokožky a tiež ju chránia pred nežiaducimi vonkajšími vplyvmi.
Čítajte tiež: Glykemický index – ako to funguje?

Aké zložky si vyberať na suchú pokožku

Hľadajte prípravky obsahujúce zložky ktoré maximalizujú zadržiavanie vody. Patria medzi ne napríklad glycerín, či obľúbená kyselina hyalurónová. Tie pomôžu v pleti uzamknúť potrebnú vlhkosť – najmä vtedy, keď je vonku príliš zima.
Čítajte tiež: Stredomorská strava podporuje imunitu

Liečivé oleje

Počas chladných mesiacov je vo vzduchu menej vlhkosti, vzduch je suchší a voda sa z pokožky odparuje rýchlejšie. Preto vymeňte ľahký denný krém.

Zvoľte silnejší hydratačný s obsahom prírodných masiel či olejov. Vynikajúce sú aj produkty z aloe vera či dokonca mliečnej syrovátky.

Z olejov je výborný ricínový, olivový,  slnečnicový či jojobový. Na suchú pokožku je tiež výborné bambucké maslo. Je zložkou mnohých telových krémov.

Prírodné ingrediencie sú bohaté na esenciálne mastné kyseliny a antioxidanty, ktoré zvyšujú elasticitu pokožky a pomáhajú obnoviť jej prirodzenú  rovnováhu.
Čítajte tiež: https://andawell.sk/zdrave-a-krasne-vlasy-v-lete-da-sa-to/

Pozor na horúcu vodu!

Aj keď si možno neviete predstaviť zimné mesiace bez horúceho kúpeľa, príliš horúca voda je jedným z hlavných príčin vysúšania pokožky.

Preto skúste aspoň občas vynechať dlhé, horúce kúpele a nahraďte ich kratšou, vlažnou sprchou. Pokožke po sprche taktiež nepomáha ani drsné utieranie uterákom.

Pokožku preto utierajte jemným prikladaním osušky a po osušení aplikujte vhodný ošetrujúci prípravok, ktorý uzamkne vodu vo vnútri pokožky a tým jej zabezpečí lepšiu hydratáciu.

Negatívne na pokožku pôsobí aj časté používanie mydiel, saponátov, dokonca aj parfémov a iných chemických látok. PH takýchto prostriedkov je zásadité. Poškodzuje kyslé zložky v našej pokožke. To vedie k množeniu mikroorganizmov na povrchu kože.  

Ak máte pokožku extrémne citlivú, mali by ste zvážiť používanie prírodnej kozmetiky na báze byliniek a olejov. Tá ju nielen ošetruje, ale tiež veľmi efektívne dlhodobo lieči.

Dôležité je nielen dodržiavať pravidelnú starostlivosť. Takisto sa vyhýbať faktorom, ktoré k suchej pokožke prispievajú.

Il. fotografia: pinterest.com

Podobné články

2 KOMENTÁRE

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

- Advertisment -

Najčítanejšie články