sobota, 20 apríla, 2024
DomovAktuálneBambucké maslo - zázrak z prírody

Bambucké maslo – zázrak z prírody

Len máloktorá prírodná ingrediencia sa môže pochváliť takými impozantnými účinkami ako bambucké maslo. Môžete ho použiť doslovne na celé telo, od vysušených vlasov až po stvrdnuté päty. 

Bambucké maslo môžete použiť na všetky typy pokožky. Nemusí sa ho báť ani citlivá, mastná, či problematická pleť. Tento multifunkčný pomocník pochádza z tropickej Africky, kde ho ručne vyrábajú zo semien stromu maslovník afrického. Zložitý a časovo náročný postup si medzi sebou africké ženy predávajú z generácie na generáciu. 
Čítajte tiež: Suchá pokožka. Ako jej pomôcť?

Bambucké maslo
Zdroj foto: http://www.pixabay.com

Bambucké maslo zvláčňuje, podporuje hydratáciu

Bambucké maslo dokáže pokožku zvláčniť, doplniť potrebné živiny a zároveň podporiť prirodzenú hydratáciu uzamknutím vlhkosti vo vnútri pokožky. Aj napriek tomu, že maslo je mastné, neupcháva póry. Zároveň podnieťuje pleť k tvorbe kolagénu, čím zabraňuje predčasnému starnutiu. Nepôsobí dráždivo, a je aj vďaka tomu vhodné aj pre citlivú a reaktívnu pokožku malých detí.

Bambucké maslo je aj protizápalové. Je úplne fantastické na suchú pokožku. A tiež na spáleniny od slnka.

Obsahuje Omega kyseliny

Na druhej strane má ale veľmi pozitívne účinky na naše telo. Hlavný podiel na tom majú omega-3 a omega-6 mastné kyseliny. Obsahuje dokonca aj niektoré vitamíny, a to vitamín A, D, E a F. vitamíny A a E chránia pokožku pred rakovinou aj starnutím.

Zaujímavosťou je však prítomnosť vitamínu F, ktorý dokáže revitalizovať poškodené kožné bunky a prospieva aj vlasom. Neobsahuje chemické dráždivé látky, o ktorých je známe, že vysušujú pokožku a neupcháva póry.

Jemne zahrejte bambucké maslo v ruke, aby zmäklo. Následne ho rozotrite po vlasoch a pokožke hlavy. Nechajte pôsobiť 20-30 minút. Potom si vlasy umyte šampónom a upravte ako obvykle. Okrem hydratačných účinkov bambuckého masla pre vlasy a vlasovú pokožku môže maslo poskytnúť objem aj pri aplikácii len ku korienkom.

Podobné články

1 Komentár

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

- Advertisment -

Najčítanejšie články