piatok, 19 apríla, 2024
DomovAktuálneAko si vybrať kancelársky nábytok pre naše zdravie a spokojnosť?

Ako si vybrať kancelársky nábytok pre naše zdravie a spokojnosť?

Sedavé zamestnanie je „tichým“ škodcom pre celý pohybový aparát. Najmä vtedy, keď si osvojíme nesprávne sedenie na kancelárskej stoličke za písacím stolom. V prípade, že tieto návyky pretrvávajú každý pracovný deň po dobu 6 – 8 hodín, zdravie si svoju daň čoskoro vypýta. Načo si takto škodiť, keď má tento problém jednoduché riešenie? Ide o kvalitný kancelársky nábytok.

Nevyhnutný kancelársky nábytok pre zdravé sedenie

Ergonomické sedenie je istou investíciou, ale zdravie je oveľa cennejšie. Navyše pre produktívnu prácu niet iného východiska, než si prispôsobiť sedenie. Ergonomické vlastnosti stoličiek a ďalšieho kancelárskeho nábytku sa odvíjajú od špecifík nášho tela. Predovšetkým majú disponovať kvalitným opracovaním, napr. kombináciou oceľovej konštrukcie a tvrdeného plastu.

Dôležitým prvkom je výškové prispôsobenie pre všetky typy postáv, resp. prihliadať na zmeny polôh počas práce za počítačom, pri písaní, nad papiermi a pod. Výškovo nastaviteľné stoličky a písacie stoly umožňujú bezbolestnú prácu či sa už viac, alebo menej nakláňame.

Čo práca, to zmena polôh pri sedení?

Pri dlhodobej práci sa už od kancelárskeho nábytku vyžadujú prídavné funkcie. Je to napr. nastaviteľná opierka hlavy, rúk a bedrová opierka. Taktiež vznikajú nároky na dynamické sedenie, resp. striedanie sedenia na stoličke a na fit lopte alebo na inom nastaviteľnom sedáku. Nové stoličky už disponujú aj touto funkciou, a tak striedajú statické a aktívne sedenie, vďaka čomu práca nebolí.

Pozor! Okrem týchto zdravotných výhod hľadáme stoličku a iný kancelársky nábytok na každodenné použitie. Tomu zodpovedajú aj vlastnosti čalúnenia jednoduchého na údržbu. Vyhovujú mu napr. kancelárske stoličky s mäkkým velúrovým prevedením, ktorý ľahko očistíme. Dbáme aj na vhodnú nosnosť a trvácnosť stoličiek – ideálne, ak presahujú nosnosť 100 – 120 kg.

Zdroj obrázku: Mumemories / Shutterstock.com

Podobné články

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

- Advertisment -

Najčítanejšie články