štvrtok, 25 apríla, 2024
DomovAktuálneJar a vysoké teploty sa blížia. Je však záchrana v podobe klimatizácie...

Jar a vysoké teploty sa blížia. Je však záchrana v podobe klimatizácie vhodná pre alergikov?

O pár dní tu máme jarnú rovnodennosť, ktorá nám prinesie vyššie denné teploty. Ich hodnoty sa aj vplyvom globálneho otepľovania určite veľmi rýchlo vyšplhajú na rekordné čísla, čo sa automaticky prejaví v potrebe náš interiér vybaviť kvalitným klimatizačným zariadením. Je však záchrana v podobe modernej klimatizácie vhodná aj pre alergikov?

Odpoveď nájdete v našom článku.

Kvalitné klimatizácie s montážou a výkonným filtrovaním

Krátka odpoveď na otázku znie: Jednoznačne áno! Aj pre alergikov môžu byť kvalitné klimatizácie s montážou ideálnym riešením nielen na leto. Klimatizácia dokonca môže priaznivo ovplyvniť alebo skrátiť priebeh alergie a znížiť jej závažnosť. Musí však ísť o klimatizáciu s výkonným filtrovaním, ktorá vzduch zbaví peľu a iných alergénov.

V každom prípade! Klimatizácia nielen reguluje teplotu, ale aj neustále vymieňa vzduch v miestnosti pomocou čističky vzduchu. Roztoče a ich vajíčka, ktoré tiež spúšťajú veľmi nepríjemnú alergiu na domáci prach, sú účinne odfiltrované.

Optimálna teplota a čistý vzduch bez vírusov

Klimatizácia vás a váš interiér chráni nielen pred extrémnymi teplotami a alergiami, ale aj pred vírusmi. Dôležité je, aby bolo zariadenie vybavené výkonným vírusovým filtrom, čo už v dnešnej dobe nie je najmenší problém. Tie najlepšie filtre dokážu odstrániť zo vzduchu 99,99 % nebezpečných patogénov vrátane vírusov, baktérií a plesní.

Prečo sú klimatizácie čoraz dôležitejšie?

Naše prostredie sa zmenilo. Žiaľ, v dôsledku klimatických zmien sú letá čoraz teplejšie, čo spôsobuje, že vnútorné teploty stúpajú na neznesiteľné úrovne. Navyše počasie podporuje počet peľov a tým aj alergie. V neposlednom rade sa zvyšuje miera znečistenia ovzdušia, ktorú v dokáže v uzavretom priestore bez problémov a veľmi dobre eliminovať správna klimatizačná jednotka.

Moderná klimatizácia Midea disponuje antikoróznou hydrofilnou špirálou Gold Fin, ktorá účinne zabraňuje množeniu a šíreniu baktérií organických a anorganických znečisťujúcich látok. Modely vyššej triedy Xtreme Save Pro dokonca majú aj funkciu UV sterilizácie. Klimatizácia navyše dokáže zvlhčovať vzduch a samozrejme plní svoj hlavný účel – reguláciu teploty v miestnosti bez zbytočne vysokých účtov za energie.

Zdroj obrázka: fizkes/Shutterstock.com

Podobné články

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

- Advertisment -

Najčítanejšie články