utorok, 16 apríla, 2024
DomovAktuálneVýhody odstránenia kožných výrastkov a ochlpenia laserovou technikou

Výhody odstránenia kožných výrastkov a ochlpenia laserovou technikou

Nie sú vrásky jediný kožný problém, ktorý znižuje estetický vzhľad vašej pokožky? Je táto ochranná časť tela posiata rôznymi kožnými výrastkami, ktorých by ste sa potrebovali zbaviť? Jednou z bezpečných, bezbolestných a pomerne jednoduchých možností je laserová metóda, po ktorej aplikácii sa môžete zbaviť nevzhľadných a možno aj nebezpečných nedokonalostí pleti bez najmenších problémov.

Laserové ošetrenie je veľmi dobrá a perspektívna metóda odstránenia bradavíc a iných podobných výstupkov na koži či ochlpenia. Používa sa hlavne na hlboko uložené bradavice, ako sú plantárne bradavice.

Ak sa preto už pomerne dlho snažíte tento problém vyriešiť rôznymi „babskými radami“, možno je na čase navštíviť dermatológiu a zbaviť sa problému s pomocou laseru.

Ako sa zbaviť kožných výrastkov

Kedy a prečo sa treba kožných výrastkov zbaviť?

Laserová liečba sa často používa, keď iná možnosť liečby na odstránenie bradavice zlyhala. Laserová liečba sa používa napríklad pri výskyte ťažkých bradavíc, hlboko uložených bradavíc, najmä plantárnych bradavíc a pri zdĺhavých procesoch bez úspechu.

Pre laserové ošetrenie je veľmi dôležité, že obsah vody v ľudskej koži je takmer sedemdesiat percent. Preto môžu byť vrstvy kože odstránené laserovým ošetrením bez poškodenia podkladového tkaniva. Odstránenie veľkých kožných výrastkov laserom vykonávajú skúsení dermatológovia.

Odstránenie kožných výčneľkov na vašej koži je nevyhnutné z viacerých dôvodov, no napriek tomu, že je náš vonkajší vzhľad dôležitý, estetická stránka tohto zákroku nie je tým jediným. V mnohých prípadoch môžu byť výrastky signálom závažného kožného alebo iného nádorového ochorenia.

Aj nezhubné tukové nádorčeky treba odstrániť, pretože môžu prekážať a časom predstavovať problém. Laserová technika je na tento účel ideálna.

Ako prebieha laserové ošetrenie?

Pri laserovom odstránení kožných výrastkov lekár po lokálnom anestetiku alebo nástupe anestetika laserom odstráni rušivé kožné výrastky vo vrstvách. Ranu nie je väčšinou potrebné zašívať, pretože nejde o veľké plochy. Ak sa predsa len potreba spevnenia ošetreného miesta vyskytne, dva alebo tri malé stehy bez bolesti by to mali spraviť.

Aké sú prognózy ošetrenia pleti laserom?

Ak po laserovom ošetrení dodržíte všetky preventívne opatrenia, budete sa môcť tešiť z dobrého hojenia rán. Samozrejme, je rozdiel, ak ide o odstránenie výrastkov a ochlpenia. Na úspešnú laserovú epiláciu sa používa LED diódový laser s technológiou FLEDL. Na bradavice a výrastky sa volí CO2 laser. V oboch prípadoch je však výsledok veľmi dobrý.

Aj správne posilnený imunitný systém zaisťuje, že vírusy bradavíc už v budúcnosti nemajú šancu preniknúť do vášho tela. U detí by sa mal ale zvážiť iný spôsob odstránenia bradavice, keďže detská pokožka je stále veľmi tenká a citlivá. V tomto prípade je zmrazenie vhodnejšie ako ošetrenie laserom. Všetko treba odkonzultovať s odborným lekárom a dermatológom, ktorý sa v problematike orientuje najlepšie.

Zdroj obrázkov:

1.STEKLO/Shutterstock.com

2.elenavolf/Shutterstock.com

Podobné články

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

- Advertisment -

Najčítanejšie články