piatok, 19 apríla, 2024
DomovAktuálneSkutočný prameň mladosti: Vodoliečba v termálnych kúpeľoch

Skutočný prameň mladosti: Vodoliečba v termálnych kúpeľoch

Zoznam ochorení, ktoré trápia ľudí po celom svete, je naozaj obrovský. Rovnako veľké sú však možnosti liečby, ktoré sa dajú pre nápravu situácie veľmi dobre využiť. Jednou z takýchto možností sú aj termálne pramene s vysokým obsahom prospešných látok, ktoré pomáhajú zbaviť telo viacerých problémov.

Naša krajina je na zdroje takýchto prameňov mimoriadne bohatá, preto ich môžete pre zlepšenie svojho zdravotného stavu využiť aj vy. Ponorte sa spolu s nami do zaujímavého čítania a zistíte, ako a prečo vám môžu takéto termálne pramene vo forme modernej vodoliečby prospieť.

Stačí absolvovať príjemný kúpeľný pobyt

Dôležitou vlastnosťou termálnych kúpeľov sú „liečivé“ vlastnosti vody. V mnohých situáciách samozrejme zohráva dôležitú úlohu aj placebo efekt, odborné vedecké výskumy však potvrdili aj to, že niektoré druhy vody môžu mať skutočné liečivé účinky a preto sa využívajú na zlepšenie  zdravotného stavu pacienta vo forme príjemných kúpeľných pobytov na základe odporúčaní lekára alebo bez.

Prečo a ako termálne vody nášmu organizmu prospievajú?

Termálne vody obsahujú minerály a stopové prvky ako soľanka, síra, vápnik, horčík, jód alebo selén, ktoré dodávajú prameňu zdraviu prospešné účinky. Voda s vysoký obsahom síry napríklad posilňuje náš imunitný systém, soľné kúpele zasa upokojujú a uvoľňujú. Tepelný efekt vody môžeme vidieť na uvoľnení svalstva a zvýšení prietoku krvi.

Ak preto chcete aj vy svoje telo i myseľ dostať do stavu pohody, neváhajte aj cez krátky víkend využiť svoj voľný čas na návštevu termálnych kúpeľov. Nielen termálna voda s vysokým obsahom prospešných látok, ale aj pekné prostredie, kultúra a chutné menu sa o komfort celého tela bez najmenších problémov postará.

Zdroj obrázka: fotohunter/Shutterstock.com

Podobné články

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

- Advertisment -

Najčítanejšie články