sobota, 4 mája, 2024
DomovAktuálneBylinky určite pomôžu, no vyliečia?

Bylinky určite pomôžu, no vyliečia?

Prečo v súčasnosti trpí toľko ľudí trpí kardiovaskulárnymi ochoreniami? Prečo stále stúpa ich výskyt aj medzi mladými ľuďmi? Za všetkými otázkami je jedna odpoveď. Nie je všeobecná, ale tvorí najväčšiu množinu. Áno je to ten otrepaný nezdravý životný štýl. Ak si niektorí z nás teraz majú tendenciu povedať, že aj naši rodičia a prarodičia žili a prežili, nie je to tak.

Tzv. westernové stravovanie a tak široká škála nezdravých, vysoko priemyselne spracovaných potravín a nesprávne informácie o nich, sú za mnohými kardiovaskulárnymi ochoreniami, diabetom typu 2, chronickými ochoreniami a tiež nádorovými chorobami. A tieto choroby sa často prelínajú.

V časoch Outlander sa zomieralo na dnes už vyliečiteľné choroby

Poznáte seriál Outlander? Mladá Angličanka, zdravotná sestra a neskôr lekárka cestuje z 20. storočia cez kamene do 18. storočia. Do čias, kedy neexistovalo očkovanie, penicilín a ľudia zomierali na dnes už bežne vyliečiteľné choroby.

Niekedy mi bežný život na sociálnych sieťach veľmi pripomína tento seriál. Na jednej strane jeme nezdravé vysokospracované jedlá (viete, že aj rohlík ním je?). Na strane druhej je tu taký návrat.

K bylinkám, alternatívnej medicíne a rôznym liečebným metódam. Toto fungovalo v 18. či 19. storočí. Skôr nefungovalo, pretože dĺžka života bola aj kvôli úrovni medicíny v tej dobe kratšia.

Ľudia zomierali na dnes už bežne vyliečiteľné ochorenia. Veď si len zoberte vznik Penicilínu v roku 1928, ktorý zachránil obrovské množstvo životov a posunul medicínu míľovými krokmi vpred.
Čítajte tiež: Bylinky, výživové doplnky alebo lieky?

Obrovský skok v medicíne a zdravší život v minulosti

Očkovanie, ktoré tiež zachránilo množstvo životov a ochránilo ľudstvo pred infekciami a epidémiami, sa datuje do roku 1796. Plošné zavádzanie očkovania a cielené využívanie antibiotickej liečby v 20. storočí zdvojnásobilo očakávanú dĺžku života ľudí.

Navyše si musíme uvedomiť, že ľudia žili v tej dobe inak. Nemali také medicínske výdobytky, ako dnes, avšak žili zdravšie. Hýbali sa a jedli zdravé potraviny.

Tie si často sami dopestovalli a odchovali. Novodobá doba nadbytku nám priniesla mnohé ochorenia, ktoré idú ruka v ruke s nezdravým životným štýlom.

K typickým ochoreniam modernej civilizácie patria vysoký krvný tlak a vysoký cholesterol. Neznalosť správnych hodnôt a správne neliečenie sa, môžu viesť až k príhodám ako sú infarkt myokardu alebo cievna mozgová príhoda.

Hľadáte svoju diagnózu alebo spôsob liečenia v Google?

Hľadáte, googlite, pýtate sa. Zapájate sa do diskusií v skupinách na sociálnych sieťach a hľadáte pre seba to najlepšie riešenie.

V snahe pomôcť vám, ale aj s cieľom predať, vám ľudia v skupinách na sociálnych sieťach odporúčajú rôzne bylinky, prípravky a výživové doplnky. Ozývajú sa tiež rôzne typy alternatívnych liečiteľov.

Pravda je, že Google plníme informáciami my ľudia. Lenže my ľudia máme rôzne názory na svet, život a liečenie. A každý z nás má inú skúsenosť. Človek je ale individuálny tvor a čo zafungovalo u jedného, nemusí u druhého.

Bylinky nám pomôžu

Pravdou tiež je, že niektoré prípravky, bylinky, či doplnkové alternatívne liečenia nám pomôcť môžu. V rámci režimových opatrení, ako doplnok k liečbe. Nie však k samotnej liečbe. Nie nadarmo lekári študujú a neustále sa vzdelávajú, lieky prechádzajú veľmi náročnými klinickými skúškami.

Lieky nás vyliečia

Za každým liekom sú roky prísneho vývoja, testovania. Všetko je to v prospech ľudí. Pre záchranu ich zdravia.

Nájdite svoju zlatú strednú cestu. Cestujte časom rozumne

Pri cestovaní myslite najmä na svoje zdravie. Svoj život

Ak teda nabudúce budete premýšľať nad tým, akú cestu liečenia pre seba zvoliť, poraďte sa o tom so svojim lekárom. Väčšina z nich vám bylinky či iné doplnkové liečby nezakáže ani sa nebude smiať. Všetko, čo vám môže pomôcť, lekár podporí.

Akurát vás nasmeruje k správnemu užívaniu. V prospech vášho vyliečenia. Vášho zdravia.

Andrea Hinková – Tarová
Foto: http://www.pixabay.com

Podobné články

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

- Advertisment -

Najčítanejšie články