sobota, 27 apríla, 2024
DomovAktuálnePrehľad športových slúchadiel pre váš lepší tréning

Prehľad športových slúchadiel pre váš lepší tréning

Individuálne športy sú vždy lepšie so slúchadlami. Môžete počúvať motivačnú hudbu, zaujímavý podcast, pokyny na cvičenie alebo dokonca telefonovať s priateľmi. Aké slúchadlá si na tento účel vybrať? Vybrali sme pre vás niekoľko zaujímavých modelov.

Apple AirPods vládnu trhu

V oblasti inteligentných zariadení na šport Apple jednoznačne vládne trhu, a to nielen s iPhonom, ale najmä s inteligentnými hodinkami Apple Watch.

Niet divu, že slúchadlá AirPods sú obľúbenou voľbou. Nie sú to primárne športové zariadenia, ale univerzálne slúchadlá, ktoré si môžete vziať kamkoľvek so sebou.

Nielen na plávanie, ale napríklad aj na fitness alebo rekreačný beh, AirPods (najmä vo variante Pro) sú skvelé.

Okrem jednoduchého bezdrôtového dizajnu, ktorý vám nebude prekážať, sa AirPods Pro môžu pochváliť vysokokvalitným ANC (aktívnym potláčaním hluku), takže sa môžete izolovať od okolia a sústrediť sa na svoj športový výkon.

Slúchadlá špeciálne na šport? Vyskúšajte Beats

Ak chcete slúchadlá, ktoré sú dokonale kompatibilné s iPhonom, ale univerzálne AirPods vám nevyhovujú, potom sú pre vás vhodné slúchadlá Beats.

Ide o značku, ktorú pred časom kúpila spoločnosť Apple, tieto slúchadlá sa ľahko spárujú s telefónom alebo hodinkami značky Apple.

Navyše ide o modely špeciálne navrhnuté tak, aby bezdrôtové slúchadlá lepšie sedeli v ušiach. Nemusíte sa tak obávať, že vám počas intenzívneho tréningu vypadnú z uší.

Odporúčame modely Powerbeats Pro alebo Beats Fit Pro. S týmito slúchadlami sa nemôžete pomýliť.

Používate telefón so systémom Android?

Ak máte telefón so systémom Android alebo športové hodinky či náramok, ktoré nie sú od spoločnosti Apple, môžete použiť aj vyššie uvedené slúchadlá, ale nemusia byť pre vás takou dobrou voľbou.

Môžete sa teda poobzerať po alternatívach. Môžeme vám odporučiť slúchadlá Samsung Galaxy Buds alebo Xiaomi Redmi Buds.

Kto túži po kvalitnom hudobnom prejave, ten dá pravdepodobne prednosť slúchadlám od „tradičních“ hudobných značiek.

Pozrite sa napríklad na slúchádlá JBL, Bose, Bang & Olufsen, Jabra nebo Sony.

Pri plávaní bude voľba náročnejšia

Väčšina dnešných slúchadiel odoláva bežnej vlhkosti vrátane agresívneho potu. Ak však chcete slúchadlá do extrémnych podmienok, napríklad na plávanie, budete mať oveľa ťažší výber.

Ide o okrajový segment a hlavní výrobcovia sa naň nezameriavajú. Masové publikum nepotrebuje slúchadlá s extrémnou odolnosťou, takže by nebolo možné premietnuť zvýšené náklady do ceny.

Napriek tomu mnohé e-shopy ponúkajú dostatočne široký sortiment slúchadiel so zvýšenou odolnosťou, z ktorého si určite vyberiete.

Zdroj foto: Vulp / Adobestock.com

Podobné články

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

- Advertisment -

Najčítanejšie články