piatok, 19 apríla, 2024
DomovAktuálneVianočné darčeky pre deti: Darujte darčeky, ktoré zlepšujú zdravie vášho dieťaťa

Vianočné darčeky pre deti: Darujte darčeky, ktoré zlepšujú zdravie vášho dieťaťa

Výhodou dopredu premyslených darčekov je to, že viete prepojiť ich peknú stránku s ich užitočnosťou. Chcete napríklad kúpiť svojmu malému synovi nové puzzle. Ak máte dostatok času, nájdete také, ktoré budú zobrazovať písmená abecedy, čím sa váš syn zabaví, a zároveň sa niečo nové naučí. Dnes ale budeme hovoriť o darčekoch, ktoré majú inú pridanú hodnotu.

Akú pridanú hodnotu môže mať darček pre dieťa? Napríklad zdravotnú. Nemusí ísť len o darčeky pre väčšie deti, tieto výhody môžete využiť aj pri darčekoch pre bábätká. Prinášame vám zopár príkladov, ktoré darčeky majú pridanú hodnotu v tom, že rozvíjajú zdravie vášho dieťaťa.

VŠETKO PRE ZDRAVŠIU CHRBTICU

Mnohé deti spia v noci v rôznych polohách a ráno sa budia s bolesťou chrbtice. Ak tomu chcete zabrániť, môžete im kúpiť kvalitný vankúšik, ktorý prispieva k tomu, že dieťa bude mať položenú hlavu v správne výške. Aby dieťa nebolo smutné, že dostalo takú obyčajnú vec, ako je vankúš, môžete vybrať vankúš v milom detskom tvare, ako napríklad v tvare zvieratka alebo obláčika. Prípadne doplniť zdravotný vankúš peknou obliečkou s rozprávkovým motívom.

Malým bábätkám môžete kúpiť peknú novú zavinovačku, vďaka ktorej sa nebude bábätko v noci príliš kolísať zo strany na stranu, a zároveň bude v teple.

PRE LEPŠIE SÚSTREDENIE

Má vaša dcéra problém s pozornosťou v škole? Možno sa nedokáže sústrediť. Práve v tom jej pomôžete pomôcť darčekom, pri ktorom sa bude potrebovať sústrediť. Ak hovoríme o darčekoch pre dievčatá, môžete zvoliť napríklad sadu drevených korálikov, ktoré je potrebné navliekať na šnúrku. Takéto kreatívne darčeky podporujú u detí kreativitu, motoriku i trpezlivosť.

Pre chlapcov môžete vybrať vyškrabávacie obrázky alebo skladačky origami s motívom lietadiel. Dobrým tipom sú už aj spomínané puzzle, ktoré sú vhodné pre každé pohlavie. Snažte sa však vybrať náučný motív.

Pre najmenšie deti sú vhodné knižky s nálepkami, pri ktorých sa musia zamyslieť, či nálepku lepia na to správne miesto. Rovnako sú zaujímavé aj hmatové knižky, kde je na každej stránke iný povrch a dieťa sa učí rozpoznávať svojimi malými prštekmi nové povrchy.

PRE ZLEPŠENIE KONDÍCIE

Akýkoľvek športový darček prispeje k tomu, že sa vaše dieťa bude viacej hýbať. Preto je dobré pouvažovať nad loptami, raketami alebo na zimu sú vhodné aj prvé detské lyže či korčule na ľad.

V prípade, že vaše dieťa chce už dlho vyskúšať nejaký šport, máte ideálnu príležitosť mu to splniť. Ak chce začať plávať, môžete mu kúpiť športové plavky, okuliare a v prípade dievčat aj vodeodolnú elastickú plaveckú čiapku.

PRE ROZVOJ FANTÁZIE

Čoraz viacej detí má problém so zrakom. Môže za to predovšetkým dlhé pozeranie do televízie, tabletu, ale aj genetická predispozícia. Pre rozvoj fantázie nie je nič lepšie než čítanie kníh. Skúste vybrať rozprávku či pekný zimný príbeh a darujte svojim deťom pod stromček knižky. Uvidíte, že vám možno doma vyrastú malí knihomoli, ktorí svoju fantáziu budú môcť využívať napríklad aj v škole, pri písaní slohov.

Výber pekného vianočného darčeka môžete prepojiť s výhodou navyše. S niečím, čo prispeje k tomu, že sa vaše deti budú lepšie rozvíjať či už po motorickej, zdravotnej, alebo kreatívnej stránke.

Zdroj obrázku: Victoria Ermolaeva / Shutterstock.com

Podobné články

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

- Advertisment -

Najčítanejšie články