sobota, 4 mája, 2024
DomovAktuálnePri teplote nad 30 stupňov vám tovar do boxov lekárne nedoručia

Pri teplote nad 30 stupňov vám tovar do boxov lekárne nedoručia

Najobľúbenejšia voľba dopravy zákazníkov online lekární je doručenie na adresu.  Volí ho až 46% Slovákov. Osobný odber v Packete  získal priazeň 39% zákazníkov. Na poštu si po balíky chodí 9% Slovákov, zatiaľ čo 6% zákazníkov uprednostňuje osobné vyzdvihnutie zásielky v BalíkoBOXe.

Doručovania liekov.

Forma odberu sa líši podľa veľkosti miest a obcí, odkiaľ zákazníci tovar objednávajú. Významný hráč v oblasti online lekární na slovenskom trhu, MojaLekáreň.sk, v období s teplotami nad 30 stupňov Celzia dočasne zastaví dodávku tovaru do boxov.
Čítajte tiež: Bylinky nie sú lieky

Možnosti doručovania sú rovnako dôležité ako tovar

Internetové lekárne reagujú na potreby klientov, ktoré sa v tomto smere paradoxne výrazne líšia aj tým, z akého veľkého mesta, či dediny pochádzajú.

Súvisí to pochopiteľne aj s faktormi ako je hustota výdajných miest, vzdialenosti centrály kuriérskych spoločností, či infraštruktúra a hustota dennej prevádzky,” uvádza Karel Klodner, riaditeľ MojaLekáreň.sk.
Čítajte tiež: Bylinky, výživové doplnky alebo lieky?

Veľké mestá – kozmopolitné centrá s výraznou preferenciou

Takmer 61% zákazníkov vo veľkých mestách SR preferuje osobný odber v Packete, BalíkoBOXe, alebo na pošte. Jedným z kľúčových faktorov je určite hustejšia sieť výdajných miest.

Väčšie mestá majú hustú premávku. To môže mať za následok spomalenie doručovania zásielky kuriérom priamo na dohodnuté miesto. Balík do ruky tu má v obľube iba 39% zákazníkov.
Čítajte tiež: Načo je dobrý Vitamín D

Malé mestá – pohodlie a blízkosť

49% zákazníkov tu preferuje osobný odber v Packete, BalíkoBOXe, alebo na pošte. Balík do ruky je v menších mestách a dedinách obľúbenejšou formou dodávky tovaru ako vo veľkomestách.

51% zákazníkov z malých miest a obcí si rado počká na kuriéra, ktorí tu pracujú na kratšie vzdialenosti a v menšej prevádzke, čo im umožňuje rýchlejšie a flexibilnejšie doručovanie balíka na adresu.

Malé mestá často nemajú takú hustú sieť výdajných miest, čo tiež zvyšuje atraktivitu dodania kuriérom.
Čítajte tiež: Klimaktérium a búšenie srdca

Doručovania tovaru – flexibilita a prispôsobenie

Rôzne možnosti doručenia sú nevyhnutné pre odlišné typy zákazníkov. Možnosti doručovania sú flexibilné a prispôsobujú aktuálnym potrebám.

Keď nasleduje niekoľko dní za sebou 30 a viac stupňov Celzia, je dočasne zastavená dodávka tovaru do boxov.

“Teplota pri preprave liekov by nemala prekročiť 25 stupňov Celzia. Tu sme okrem budovania dobrého mena limitovaní aj legislatívou,” uvádza Karel Klodner, riaditeľ lekárne. Voľnopredajné lieky do boxov neposielajú pritom za žiadnych okolností.

Tovar v hľadáčiku záujmu

Zákazníci online lekárne na Slovensku, okrem voľnopredajných liekov, majú stúpajúci záujem o kategórie potravín, doplnkov stravy, vitamínov, či potrieb pre zvieratá.

Ich predaj medziročne narástol priemerne až o 50 %. Tento sortiment okrem iného obsahuje potraviny, športovú výživu, či krmivo a veterinárne doplnky stravy pre zvieratá, ktoré môžu citlivo reagovať na teplo.

“Nechceme stratiť dôveru len preto, že doručovanie do boxov je populárne a zákazník si potom doma odbalí zdravú, ale úplne rozpustenú čokoládu,” vysvetľuje Klodner.

S ohľadom na nové technológie, logistické postupy, sa môžu preferencie zákazníkov do budúcna vyvíjať a MojaLekáreň.sk bude na ne reagovať.

Ako vyberajú dopravu svojich objednávok naprieč republikou:

  • Packeta osobný odber 38,9%
  • Slovenská pošta – doručenie na adresu 22,7%
  • Doručenie na adresu (Packeta) 19,5%
  • Slovenská pošta – Balík na poštu 9,1%
  • Slovenská pošta – Dodanie zásielky do 5,8%
  • Kuriér WE|DO 4,0%

    Foto: http://www.pexels.com
Podobné články

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

- Advertisment -

Najčítanejšie články