nedeľa, 8 septembra, 2024
DomovAktuálneStratili ste chuť? 6 každodenných návykov na naštartovanie libida

Stratili ste chuť? 6 každodenných návykov na naštartovanie libida

Ak ste stratili ten príjemný pocit chute a vzrušenia, nie ste sami. Výskumy ukazujú, že takmer tretine žien a 15 % mužov chýba chuť na pravidelný sex. Existujú však veci, ktoré môžete urobiť, aby ste svoje libido naštartovali.

Akými krokmi obnoviť váš sexuálny apetít?

Vytvorte si na intímne zblíženie príjemné prostredie

Prostredie má obrovský vplyv na naše pocity a náladu. Preto je dôležité vytvoriť si doma príjemné a intímne prostredie, ktoré podporuje zblíženie a relaxáciu.

Zatiahnite závesy, zapáľte sviečky, použite jemné osvetlenie a vytvorte si v pohodlnej posteli s úložným priestorom romantickú atmosféru, ktorá podnieti vašu túžbu po intimite.

Používajte lubrikant

Niektoré problémy so sexuálnou chuťou môžu byť spôsobené suchosťou počas pohlavného styku, čo môže viesť k nepríjemnému alebo dokonca bolestivému sexu.

Používanie lubrikantu pri zblížení sa s partnerom alebo obľúbeným dildom môže zvýšiť vaše pohodlie počas pohlavného styku a pomôcť vám uvoľniť sa a zamerať sa na príjemné pocity.

Okoreňte si sex s erotickými hračkami

Experimentovanie s rôznymi originálnymi erotickými hračkami vám môže priniesť novú úroveň vzrušenia do sexuálneho života.

Od vibrátorov alebo spomínaného dilda, až po rôzne iné špeciálne hračky, existuje množstvo možností, ktoré môžu oživiť váš sexuálny život a pomôcť vám objaviť nové zážitky.

Pokúste sa pred sexom zbaviť stresu

Stres a úzkosť môžu byť veľkými zabijakmi sexuálnej chuti. Pokúste sa preto pred sexom zbaviť stresu a napätia pomocou relaxačných techník, ako sú meditácia, hlboké dýchanie alebo joga.

Zamerajte sa na prítomný okamih a oddeľte sa od každodenných starostí.

Konzumujte pre srdce a celé telo zdravú stravu

Zdravá strava je kľúčom k celkovému zdraviu a dobrej sexuálnej chuti. Mnohé potraviny sú tiež považované za afrodiziaká, ktoré môžu podporiť libido a zvýšiť sexuálnu túžbu.

Patria sem napríklad avokádo, čokoláda, čili papričky, banány, orechy alebo morské plody.

Zaraďte do svojho života viac fyzických aktivít

Pravidelná fyzická aktivita môže zlepšiť prekrvenie a cirkuláciu krvi, čo môže mať pozitívny vplyv na sexuálnu túžbu. Navyše cvičenie uvoľňuje endorfíny, hormóny šťastia, ktoré môžu zvýšiť váš sexuálny apetít a zlepšiť vašu náladu.

Strata sexuálnej chuti je bežným problémom, ktorý ovplyvňuje mnoho ľudí na celom svete.

Našťastie existuje niekoľko jednoduchých návykov, ktoré môžete začleniť do svojho každodenného života, aby ste podporili svoje libido a znovu získali radosť z intimity. Vyskúšajte tieto tipy a uvidíte, že nielen váš intímny život bude krajší.

Zdroj obrázka:  NDABCREATIVITY/AdobeStock.com

Andrea Hinková
Andrea Hinkováhttps://zdravienadoma.sk
Adresa redakcie: Andrea Hinková - Tarová Riečna 46/8 900 66 Vysoká pri Morave tel: + 421 905 401 997
Podobné články

ZANECHAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

- Advertisment -

Najčítanejšie články